Ajánló

Dobd le régi ruhád, öltözz Télapónak!#ESEMÉNYDec
02.
A Mikulás nem csak drum and bass-t hallgat, hanem segít is
Igaz, hogy az ősz szakállas Mikulás elsősorban bulizni jön pénteken, de annyira jó arc az öreg, hogy még partizás közben is azon van, hogy segítsen azokon, akiknek igazán szükségük van rá. Mi pedig fullosan támogatjuk ebben és arra kérünk minden kedves raver-basshead-dobbasszusarcot, hogy tegye egy kicsit jobb hellyé a világot. Hogyan?Hozzátok el a már megunt, nem használt ruháitokat vagy pár konzervet, és eljuttatjuk a Magyar Máltai Szeretetszolgálat veszprémi hajléktalan szállójára.Elsősorban ruhákat, takarókat, pokrócokat és játékokat várunk, amiket kimosva, hordható/használható állapotban adsz át. Emellett ételadományokkal is segítheted a rászorulókat: liszt, rizs, cukor, olaj, konzervek, tésztafélék, és édességek - ezek mind jól jönnek. Mindenkit kérünk, hogy csak olyan élelmiszert hozzon, aminek szavatosság ideje még legalább 6 hónap.Ha már az utcai ruháid amúgy is ledobtad, öltözz be Mikulásnak, rénszarvasnak vagy krampuszlánynak és vendégünk vagy egy általad választott piára! Az világos, hogy egy nyamvadt piros sapka nem beöltözés, minimum szakáll és ruha kell még hozzá, a pocaktól eltekinthetünk...Gyűjtésre fel, ott találkozunk!;)
#drumandbass #mikulás #santaclaus #charity #bassmusic #adnijó
Von D - Hardcore dub music / Sly clap#ZENENov
03.
A francia dub császár legújabb rílíze a dub és dubstep határán
Put dub back into dubstep - ezzel a jelmondattal indult útjára a Dubs Galore kiadó. A label első megjelenése is nagyot ütött, bulikon, Tilosban és csakúgy is sokat pörgött a lemez - mint a producer bármelyik korábbi zenéje, legyen az akár a Wicked Scam, a Got To Change EP, vagy a Politricks.A francia dub veterán munkássága meglehetősen közel áll a szívemhez, azon kevés előadók közé tartozik, akik zenéinek tényleg van üzenete.A mostani kiadás azonban kevésbé hivatott téríteni, sokkal inkább alkalmas letépni a gyanútlan hallgató meglepetést tükröző arcát.A sound design tekintetében minden egyes hangnak igazi jelenléte van, semmi műanyag, vagy jelentéktelen elemet nem találhatunk a zenében. A reverb-eken szinte halljuk a fém rugóhuzalokat és a minden, csendben elfogyasztott lays chips-nél is ropógósabb pergők nagyon élettel telivé teszik az egészet. Az akapella ugyan elárulja milyen is a trekk, de a folyamatos és lassú reszelés az impozáns szubbasszussal kiegészülve egészen nagy vicsort csalt az arcomra, sokadszorra is felélesztve a lemez utáni birtoklási vágyat.A Sly Clap az előző, mászós-folyós flow után kissé pattogósabb lett, és hangzásban ugyan nagyon hasonló elemekből építkezik, egészen más jellege van a trekknek. Zseniálisan zengő perkák, érces és alattomos lead a háttérben egy-egy oroszlán ordítással, és az állatot szempillantás alatt kiscicává relativizáló, szigorú bassline együttese a recept. Persze mindenből csak annyit, olyat és ott amitől ilyen lesz a végeredmény.Ez az amit az analóg DUBstep varázslója nagyon érez, bizonyítékként pedig legyen itt ez az EP -vagy bármelyik korábbi zenéje. Nagyon kíváncsian várom, mi lesz a következő rilízen, bár azt kicsit talán jobban, amikor ez a majd megszólal a rendszeren...
#dubstep #dub #ajánló #140bpm #vond #bass #soundsystem
Dub Phase - New World Audio Label Night#ESEMÉNYOkt
24.
Szezonnyitó soundsystem session a Dürer Kertben
Sukh Knight és Dj Squarewave neve alatt működik a New World Audio, ami szerintem az egyik legstabilabban jó dolgokat megjelentető kiadó manapság (is). A hiphoptól a dubon keresztül a veszett feszes dubstepig sokmindent szeretünk a label felhozatalából. Olyanokat, mint például ez a 2015-ös trekk, aminél lazábbat ma úgysem hallasz:New World Chronicles Volume 2 by ShandyVagy egy másik személyes kedvencem, ami egy decens rendszeren megszólalva igazán jól tud esni a sok ülőmunkától kialakulóban lévő porckorongsérvnek:INTERSTELLAR / HUSTLERZ by SUKH KNIGHTÉs ha már a deréktájéknál és gyógymódjainál járunk, mindenképp érdemes megemlíteni a következő trekket is, ami megfelelően tálalva kényszeres, törzsből induló, intenzív mozgásra sarkall minden résztvevőt:BADMAN BIBLE (SUKH KNIGHT RMX) by DIGIDA taposós, militarista hangulatú világrend-bontó zenékben sincs hiány, ebből a részlegből Dj Squarewave nevéhez köthető az egyik legutóbbi kedvencem: Leaders of the New World by DJ SquarewaveMiután pedig kellően kimozogtuk magunkat, lazítsunk le egy kellemes dubbal és ragyogjunk a holnap fényében:
#buli #dub #dubstep #bass #bassmusic #dubphase #party #newworldaudio #ajánló #140bpm
Malz - High Rider#ZENESzep
01.
Proper hazai produktum késő esti krúzoláshoz
A budapesti Licska Ádám 2011 óta foglalkozik elektronikus zene szerkesztéssel, dj szettjeit pedig legtöbbször az úttörő hazai alakulat, a Dub Phase família bulijain hallhatja a nagyérdemű. A tavalyi év során az Indigo Movement-nél megjelent 5 trekkes Seduction EP a maga finom pergőivel, smooth szintijeivel és tiszta szubbasszusaival valóban levette az értő hallgatót a lábáról, ahogy a wonky-s basslineok és kövér soundsystem hangzás is ott volt a helyén, ahogy kellett.Ezt a hangzást csiszolta tovább Malz, és, hogy mennyire sikerült fényesre a végeredmény, annak ékes példája a Sukh Knight nevével fémjelzett New World Audio kiadó. A labelnél eddig is olyan zenék jelentek meg, amik közül egy kettőnek instant megvolt a helye a következő szettben, és ment is azonnal a kosárba. Szerencsére az 5 számos High Rider EP sem különbözik ezektől!HIGH RIDER EP by MALZ
#ajánló #malz #ep #bassmusic #newworldaudio
Major Oak - Secret Weapon EP#ZENEAug
15.
Éles fegyver egy lemeztáskában
A Version Collective gondozásában megjelenő 5 trekkes EP-ből gyúrt mix hűen tükrözi, milyen a dub gyökerekkel rendelkező haladó gondolkodású, de régi sulin nevelkedett dubstep. A nyitószám tökéletesen megadja a kezdőlökést a mélyrepüléshez, a pattogásszerűen pulzáló bass és a flegmatikus pergő pedig mindig jó recept, főleg medium rare elkészítve. A Norte szerintem a legjobb trekk a rilízről, a maga ormótlan, öregsulis dubstep bassline-jával, amihez kifejezetten jól passzolnak az ízlésesen reverbelt szintik is. A mix közepéhez érve aztán hamar leeshetnek az állak, vagy felkerülhetnek a vigyorok, legalábbis nálunk ez volt. Ahogy ez a hangzás terjed a térben egy fasza rendszeren megszólalva igazából nem sok kívánnivalót hagy maga után, a trekk felénél teljes természetességgel mélyítve tovább az űrt a lábad alatt. A secret weapon valóban fegyver, a dobok valahol 2007-2008-as dmz kiadások környékét idézik, a lead-et pedig mintha Skream még most is dubstepet produkáló titkos alteregója alkotta volna. Kellemes melankólia és a sötét, füst illatú klubok hangulata keveredik. Az utolsó trekkhez érve nekem kicsit elfárad az amúgy ütős hangzás, ami másnál lehet, hogy egyáltalán nem így van. Persze nem szabad elfelejteni, hogy ez egy EP összemixezve, tehát az ember a legritkább esetben hallja majd így együtt az egészet, és a trekk jól elhelyezve önmagában adós része lehet egy dj szettnek.Összességében tehát egy abszolút ajánlott motyóval van dolgunk, amiben kellemesen keveredik a kezdetek dubstepjének hangulata és íze a mai, modern gondolkodású sound designnal.
#ajánló #140bpm #dub #dubstep #versioncollective #majoroak
DJ MADD - WAR20#ZENEAug
11.
"Yesyesyesyes!!!!"
Nagyjából valami ilyesmi hagyta el a kelleténél kicsit hangosabban a számat, mikor meló közben megláttam a Dj Madd nevet dubstep taggel soundcloudon. Ugyan a 160 bpm körüli zenéi is top-notch cuccok, de az ilyen trekkek sokkal inkább azok, amikért szeretni lehet Simon Péter munkásságát. Kevesen tudnak klasszik reggae akapellákat ennyire egyedi és aktuális hangzásba csomagolni és igazi súlyt vinni bele úgy, hogy közben egész nap dallamrekedésed van tőle. Ez valami olyasmi, ami az USA-ban élő magyar producernek csuklóból működik minden egyes alkalommal, ha ilyenhez nyúl, elég csak a 1drop—on megjelent white label lemezeire gondolni. A rizla dub dropjára minden becsületes basshead akkorát fejel a levegőbe, mint Zidane azon a bizonyos meccsen, a könnyeden eldelayeződő szintik és groove-ok pedig szép kontrasztban vannak a basszus súlyával. Nálam a második trekk is eléggé betalált, a mesterien elhelyezett rövid szirénák, a több zenéjében hallható, lassan védjeggyé váló “heyhey” mintákkal, a szép dobokkal és a bassline-nal együtt ütős mixtúrát alkot. Igaz, hogy elfogult vagyok, hiszen az egyik kedvenc előadóm a kezdetektől fogva, de úgy gondolom a legendás WAR visszatéréséhez méltó rilíz ez, pre-order megtörtént, és hát finoman szólva is kurvára várom, hogy leteszteljük a rendszeren a szeptemberi bulin-de erről később ;)
#zene #140bpm #dubstep #djmadd #dub