Ajánló

Mountaindub - Mystery Babylon#ZENEMárc
10.
A mindent vivő szófazene vasárnapi melankóliához
Csukd be a szemed egy pillanatra, és képzeld magad egy gyönyörű tó partjára egy meleg nyári napon. A tegnap este szándékosan túltolt buli után csak sínylődsz az árnyékos 40 fokban és épp azon gondolkodsz, hogy gyümölcsös limonádéval vagy gyógysörrel kezdd a napod. Az összes idióta haverod ébren van már, Te pedig csak tovább szikkadsz és tudod: valamit azonnal tenned kell.
#dub #chillout #szófazene #flashback #nyár #smooth #mountaindub #summervibes
Budapest Dub Club - Ashanti Selah & Junior Roy#ESEMÉNYJan
24.
Tudjuk mit csinálsz most szombaton! Széles mosollyal az arcodon dubogsz az ország legnagyobb hifi rendszere előtt
Aki valaha is ellátogatott már egy dub központú táncos zenés rendezvényre, az nagyon jól tudja mennyire feltölt és milyen minőségi kikapcsolódás egy ilyen buli - egy igazi oázis a mindennapi hülyeségek sivatagában.
#dub #dubmusic #soundsystem #culture #Dubapest #hifi #AshantiSelah #JuniorRoy #BudapestDubClub
Boldog karácsonyt zenék#ZENEDec
24.
Család -és hangulatbarát zenék a halászlé és kacsa mellé
Biztos nem csak a dubstep és drum and bass dídzsék esetén kardinális kérdés milyen zene szól az ünnepi asztalnál, és valószínű sokan keresik a még a család számára is elfogadható muzsikát, amitől Te se mászol falra. Összegyűjtöttünk pár lehetőséget, kizárólag hosszabb anyagokból, hogy ne kelljen se 5 percenként léptetni egy trekket, se a Stille Nacht negyvenhetedik verzióját túlélni.
#karácsonyizene #ünnep #goodvibes #chillout #dub #christmasmusic #jazz #hiphop
Dub Phase Xmas - Youngsta#ESEMÉNYDec
20.
Ajándékozd meg magad egy nagy adag minőségi szubbasszussal!
Valójában a cím leírása közben rájöttem, hogy elintézhetnénk az egészet annyival, hogy "JÖNNÖD KELL!", az is tökéletesen elég lenne, és Te is tudod, hogy miért.Viszont ha már lesz egy ilyen buli, érdemes egy kicsit felkészülni és/vagy hangolódni a dologra...A rendszeren ezúttal a világ talán legnagyobb hatású dubstep dj-je, a stílus szülőhazájából érkező Youngsta fogja a lehető legkedvezőbbre manipulálni a basszustér szerkezetét. A dj/producer már 13 évesen pörgette a lemezeket, és produktívan járult hozzá ahhoz, hogy a szcéna olyan legyen amilyen; többek között ott volt az első FWD bulikon, és amióta a világ létezik saját műsora van a Rinse FM-en. Ez már önmagában is nagy szó lenne, de ráadásul heti rendszerességgel, ami leginkább felfoghatatlan mennyiségű zenét jelent amivel az ember kapcsolatba kerül - szerencsére a közhelyeket ez esetben félretehetjük, hiszen ez nem fordítottan arányos a minőséggel! Sok-sok tehetséges producer karrierjét segítette az évek alatt, és ő maga is számos rilízért felelős..Ha valaki nem ismeri a legendás Tempa, vagy a viszonylag új, de annál nívósabb Sentry Records-ot, akkor először is tagadja le és üljön egy fejhallgatóval a sarok felé, másodszor pedig cuppanjon rá a linkekre és áldozzon kicsit a zenei edukáció oltárán!Decolonize // Global by EgolessA legfrissebb, ma megjelenő Sentry rilízt pedig minden bizonnyal este is hallhatjuk majd!És hogy a bulin nagyjából mire számíthatunk, arról egy kis ízelítőt nyújthat az alábbi Boiler Room-os videó: A brit basszus-ninja mellett természetesen a hazai Dub Phase is fullosan képviselteti magát, veszett szettek és pozitív vibrációk várhatók egész este, sajnos a Dürer kertben valószínűleg utoljára, így már csak ezért is illendő eljönni.Ha még most is csak olvasol ahelyett, hogy a cimbiket buzgatnád az esti bulira akkor hallgass rá valamelyik mixre és találkozzunk este a Dürerben! ;)
#dubstep #dubphase #soundsystem #youngsta #buli
Lost Transmissions From Off-World Territories#ZENEDec
05.
Az Invisible Inc. all star válogatásalbuma
Mai ajánló gyanánt az oldalon egy kevésbé megszokott lemezt választottam, nem feltétlenül a bass music irányába elindulva, de ugyebár bátraké a szerencse! A glasgow-i illetőségű Invisible Inc. Records legutóbbi megjelent albuma egy másfél órás földöntúli utazásra invitál minket, amelyben olyan stíluskavalkádot tapasztalhatunk meg, hogy csak kapkodjuk a fejünket! Lost Transmissions From The Off-World Territories by Invisible, Inc.A válogatáslemez rendkívül sokszínű és szinte mindegyik számot különböző előadók készítették, ezért nincs kettő ugyanolyan rajta, nem ismétli önmagát és egy percre sem unatkozhatunk. Az album első részében ambient közeli elszállós hangképeket és dob nélküli trackeket hallhatunk. Ne legyenek kétségeink, ez csak a bemelegítés, mondhatni a kilövéshez való készülődés. Innen kiemelném log(m) & Laraaji közös szerzeményét, őket azért is érdemes figyelni, mert januárban szintén ennél a kiadónál megjelenik egy LP-jük, ami ezt a vonalat viszi tovább, kicsit többet megmutatva kitűnő produceri képességeikből. Az ötödik szám felé haladva már régen elhagytuk az ambient zörejek világát, és az az egészben a legszebb, hogy ez szinte fel sem tűnt nekünk! Baikonour Tschad ’74 című nótája már egy mozgalmas és vad világba kalauzol minket, ahol remekül elegyedik a funk, a techno és a folk, beindítva kicsit a lábfejünk mozgását. A továbbiakban pedig remekül váltogatják egymást a szívszorítóan szép psydubok és a bohókás house közeli szerzemények. A hetedik, Bittersweet c. szám ugyanazzal a bugyuta szintitémával operál végig, de mind a névadást, mind a számírást nagyon eltalálta a költő, a lemezen nekem viszont akkor is az ’Almost transparent blue’ a legnagyobb kedvenc. Nem történik semmi világmegváltó dolog a 3 és fél percben, de olyan acidos folyást hallhatunk nyugisabb kivitelben, hogy még a nagymama laminált kredence is ’majdnem átlátszó kékké változik’ és a csirkekpaprikást kavargató fakanál pedig egy ijesztő sziszegést követően kúszik ki a kezünkből. Hujujj. Az űrséta vége felé kapunk észbe, hogy elrepült az idő –vagy meg is állt pár pillanatra? A Le Silence de l’Éther alatt például tuti buherált valamit a szerző, szinte elveszünk a misztikus dzsungelben, a lágy női vokál és földöntúli effektek erdejében. Az albumon legutolsó Sieben megkoronázza az Invisible Inc. válogatáslemezét, az altatós fúvósszekció és a hangulat miatt olyan érzésünk támadhat, hogy egy film stáblistáját bámuljuk, miközben hümmögünk.. Hát ez jó volt..
#ajanlo #LP #invisibleinc #zeneajanlo #psydub #ambient
Dobd le régi ruhád, öltözz Télapónak!#ESEMÉNYDec
02.
A Mikulás nem csak drum and bass-t hallgat, hanem segít is
Igaz, hogy az ősz szakállas Mikulás elsősorban bulizni jön pénteken, de annyira jó arc az öreg, hogy még partizás közben is azon van, hogy segítsen azokon, akiknek igazán szükségük van rá. Mi pedig fullosan támogatjuk ebben és arra kérünk minden kedves raver-basshead-dobbasszusarcot, hogy tegye egy kicsit jobb hellyé a világot. Hogyan?Hozzátok el a már megunt, nem használt ruháitokat vagy pár konzervet, és eljuttatjuk a Magyar Máltai Szeretetszolgálat veszprémi hajléktalan szállójára.Elsősorban ruhákat, takarókat, pokrócokat és játékokat várunk, amiket kimosva, hordható/használható állapotban adsz át. Emellett ételadományokkal is segítheted a rászorulókat: liszt, rizs, cukor, olaj, konzervek, tésztafélék, és édességek - ezek mind jól jönnek. Mindenkit kérünk, hogy csak olyan élelmiszert hozzon, aminek szavatosság ideje még legalább 6 hónap.Ha már az utcai ruháid amúgy is ledobtad, öltözz be Mikulásnak, rénszarvasnak vagy krampuszlánynak és vendégünk vagy egy általad választott piára! Az világos, hogy egy nyamvadt piros sapka nem beöltözés, minimum szakáll és ruha kell még hozzá, a pocaktól eltekinthetünk...Gyűjtésre fel, ott találkozunk!;)
#drumandbass #mikulás #santaclaus #charity #bassmusic #adnijó
Von D - Hardcore dub music / Sly clap#ZENENov
03.
A francia dub császár legújabb rílíze a dub és dubstep határán
#dubstep #dub #ajánló #140bpm #vond #bass #soundsystem
Dub Phase - New World Audio Label Night#ESEMÉNYOkt
24.
Szezonnyitó soundsystem session a Dürer Kertben
#buli #dub #dubstep #bass #bassmusic #dubphase #party #newworldaudio #ajánló #140bpm