Ajánló
Alix Perez - Ravana EP

Hatalmas EP a mester 1985 kiadóján

A belga származású Alix Perez már 14 éves korában elkezdett dj-zni, 17 évesen pedig producerkedni, eleinte drum and bass szcénában vált híressé, majd átnyargalt a halftime és a dubstep térfelére is, hogy megmutassa, ki a legény a gáton. Hát Alix Perez!

Első kiadását 2005-ben jegyzi-azóta volt neki pár- és 2016-ban megjelent az első zene saját kiadóján, az 1985-ön. A Ravana EP is itt jött ki, lássuk-hallgassuk!

Fémes kattogások, földöntúli csipogások és zörejek, otromba basszusok, leginkább ezekkel a szavakkal tudnám jellemezni az első, címadó tracket (persze az EP végéig is igaz a dolog), amely bármilyen tisztességes táncteret szétrobbantana. Erre sajnos még várnunk kell egy kicsit, de azért képzeljük el jól az otthon melegéből.  


  

A Lifeline vibráló és csapongó hangzása kiválóan ellensúlyozza a grimaszolást kivált(hat)ó első számot. Azért nem kell megijedni, itt sem marad az első perc "finomkodása", Alix papa hozza a szintet és megbuherálja a dolgokat. A végeredmény egy izgalmas és előremutató dubstep szám, amely ráadásul veszett jól is szól! Megint megmutatta a szerző, hogy megy ez a stílus is neki.

 A Post-Mortem ambient és fehér zajos beetetése után Alix megint bekeményít, már-már meghozza a kedvet, hogy t-rexkezeket imitálva sört locsoljon az ember. A trap-es ritmusszekciót sem bánja az ember, olyan szépen van megkomponálva a motyó.

Alix Új-Zéland fenegyerekével, Headland-el közösen készítette az 'Ends' c. Számot. Hát jó lehet ott a Zé Zélandon, ha ilyen agymenések jönnek ki a boszorkánykonyhából. Nekem a kedvencem az EP-ről. A sound design, ahogy az egész EP-n, zseniális, az intróban rave-es áthallásokkal indít a páros, majd kapunk az arcunkba egy jó nagy adag old school dubstep hangzást. Így kell ezt csinálni, fiúk! 


 


 RebelBassCrew - 2020-04-20
#ZENEI AJÁNLÓ