Ajánló
Headland garbója

Már megint mit hozott

SYSTM031 - HEADLAND - GARBO/GRITS


Óriási öröm számomra, hogy a Vivek Sharda aka V.I.V.E.K. által vezérelt SYSTEM MUSIC kiadó immáron harmadik alkalommal gondolta nyomásra érdemesnek Headland zenéit. Az új-zélandi géniusz az utóbbi években tűnt fel a dubstep minőségi platformjain és kímélet nélkül szállítja a jobbnál jobb korongokat.

Bár hangzása és filozófiája egyértelműen a dubstep-forradalmár Commodo/Gantz/LAS éra szellemi forrásából táplálkozik, mégis megfigyelhető egyfajta sajátos hangulat, mely csak az új-zélandi fenegyerekre jellemző. Pedig még azt sem lehet mondani, hogy folyton ugyan azokhoz az eszközökhöz vagy sémákhoz nyúlna.

Szóval, mint írtam megörültem ismét hogy az általam igen nagyra tartott producer ismét a nagynevű SZISZTEMEN jelenik meg, izgatottan nyitottam meg az audio-előnézeteket. A kezdeti lelkesedésem hamar a megszokott mélymelankóliába csapott át. A SYSTM031 annyira jó és érdekes zenéket hozott, hogy legszívesebben azonnal letöröltem volna az Ableton Live, iZotope programokat a személyi számítógépemről... majd végül az Audacity-t is kukáztam volna az összes többi kis VST-vel és még ki tudja mivel... aztán eladtam volna a stúdiófelszereléseket féláron... Később persze megnyugodtam és a gyermeteg agóniámat lelkesedéssé formálva elhatároztam hogy írok egy ajánlót, remélve hogy a Garbo és Grits ugyan olyan felejthetetlen élményt nyújt majd Nektek is  mint nekem.

Garbo:
Tipikusnak mondható Headland banger, mely egyszerre állja meg helyét a tánctéren és az otthoni fotelben. A már korábban említett Commodo hagyaték igényes új-zélandi manifesztációja. A lazy basszusokat érdekes  fúvószenei minták színesítik melyeket már csak a mesteri ütős szekció űberel. Általánosan elmondható Headlandről hogy igen szabadon és kreatívan bánik a dob és perka szekciókkal. Sokadik hallgatásra vettem észre hogy a cinek panorámázásával is játszik, a különböző csörgő-börgő dolgok balról jobbra (vagy jobbról balra, attól függ jól veszed-e fel a fülest) való vándorlása adja a szám izgalmas vibrációját. Ezt a trükköt már korábbi zenéinél is észre vettem, és nagyon " leakalappal".

Grits:
Megfelelő ellenpontja a lüktető Garbo-nak. Erre szokták mondani, hogy a kevesebb néha több. Imádni való, ahogyan a subbasszus és a folytott midbasszusra adott kis visszhang egy sajátos világot hoz létre mely egyszerre mondható vadnak és mégis nyugodtnak. Egy posztmodern, békés kiborgot képzelek el ahogyan napi rutinját végezve lemez kiszállítást végez egy földalatti kolóniában...

A dobok egyszerű de nagyszerű lüktetése segíti az embert míg a fent vázolt ellentéten vagy az általam vízionált földalatti világ dolgain agyal.

  


 RebelBassCrew - 2020-04-08
#ZENEI AJÁNLÓ
#ajanlo
#headland
#systemmusik
#dubstep
#bassmusic
#garbo
#zeneiajanlo
#bass