Ajánló
Major Oak - Secret Weapon EP

Éles fegyver egy lemeztáskában

A Version Collective gondozásában megjelenő 5 trekkes EP-ből gyúrt mix hűen tükrözi, milyen a dub gyökerekkel rendelkező haladó gondolkodású, de régi sulin nevelkedett dubstep.

A nyitószám tökéletesen megadja a kezdőlökést a mélyrepüléshez, a pattogásszerűen pulzáló bass és a flegmatikus pergő pedig mindig jó recept, főleg medium rare elkészítve.

A Norte szerintem a legjobb trekk a rilízről, a maga ormótlan, öregsulis dubstep bassline-jával, amihez kifejezetten jól passzolnak az ízlésesen reverbelt szintik is.
A mix közepéhez érve aztán hamar leeshetnek az állak, vagy felkerülhetnek a vigyorok, legalábbis nálunk ez volt. Ahogy ez a hangzás terjed a térben egy fasza rendszeren megszólalva igazából nem sok kívánnivalót hagy maga után, a trekk felénél teljes természetességgel mélyítve tovább az űrt a lábad alatt.

A secret weapon valóban fegyver, a dobok valahol 2007-2008-as dmz kiadások környékét idézik, a lead-et pedig mintha Skream még most is dubstepet produkáló titkos alteregója alkotta volna. Kellemes melankólia és a sötét, füst illatú klubok hangulata keveredik.

Az utolsó trekkhez érve nekem kicsit elfárad az amúgy ütős hangzás, ami másnál lehet, hogy egyáltalán nem így van. Persze nem szabad elfelejteni, hogy ez egy EP összemixezve, tehát az ember a legritkább esetben hallja majd így együtt az egészet, és a trekk jól elhelyezve önmagában adós része lehet egy dj szettnek.

Összességében tehát egy abszolút ajánlott motyóval van dolgunk, amiben kellemesen keveredik a kezdetek dubstepjének hangulata és íze a mai, modern gondolkodású sound designnal.


 RebelBassCrew - 2018-08-15
#ZENEI AJÁNLÓ
#ajánló
#140bpm
#dub
#dubstep
#versioncollective
#majoroak