Ajánló
Malz - High Rider

Proper hazai produktum késő esti krúzoláshoz

A budapesti Licska Ádám 2011 óta foglalkozik elektronikus zene szerkesztéssel, dj szettjeit pedig legtöbbször az úttörő hazai alakulat, a Dub Phase família bulijain hallhatja a nagyérdemű. 

A tavalyi év során az Indigo Movement-nél megjelent 5 trekkes Seduction EP a maga finom pergőivel, smooth szintijeivel és tiszta szubbasszusaival valóban levette az értő hallgatót a lábáról, ahogy a wonky-s basslineok és kövér soundsystem hangzás is ott volt a helyén, ahogy kellett.

Ezt a hangzást csiszolta tovább Malz, és, hogy mennyire sikerült fényesre a végeredmény, annak ékes példája a Sukh Knight nevével fémjelzett New World Audio kiadó. A labelnél eddig is olyan zenék jelentek meg, amik közül egy kettőnek instant megvolt a helye a következő szettben, és ment is azonnal a kosárba. Szerencsére az 5 számos High Rider EP sem különbözik ezektől!

Az első trekkben hallható rotyogós-bólogatós bass és a science fiction-be illő lead kombinációja a háttérbe simuló, titokzatos padekkel ütős elegyet alkot, a pergők pedig szerintem zseniálisan illenek a hangképbe. A szám okos dallammenetekkel és bridgekkel utaztat, egy távolról morgó galaktikus űrszörny szól csak bele a suhanásba, hogy tudjuk, nem veszélytelen amit csinálunk.

Az Office Rage, bizonytalanságot sugalló introja után savasan folytatódik az utazás, megkapó a dallam és a kissé funkos játék is szépen beleáll az összképbe. Itt sem kell tehát sokat gondolkodni, mehetünk a flow-val, jó lesz az irány!

A címadó trekk kissé morcosan indít, aztán mikor azt hinnéd, hogy az intenzív lépkedésre késztető rotyogás elenged, széles vigyort csalva az arcodra, még nagyobbakat mozgatva rajtad ugyanúgy fogva tart. Itt is tetten érhetők a sci-fis dallamok, amikbe a funky, a dub, néhol pedig az abszrakt hip-hop egy-egy vonását hallom bele az amúgy modern galaktikus hangzásba, szerencsére profin fuzionálva - nem kaotikussá, hanem kellemesen mozgalmassá téve a menetelést.

Az Earthquaking patentül visszhangozott, lassú menetelése sok utcatánc workshopon lehetne gyakorló trekk. Kihívás a lassú tempó miatt, de élvezetes, mert megvan a dinamika és a dallam ami mozgat, a teátrális szünetek pedig pont annyira törik meg a stabil basszuslábakon vonulást, hogy érezd, arra visz a zene amerre csak akar, te pedig úgy sem teszel ellene semmit, mert ez így jó.


A Wrapped in plastic intrója szinte beszippant a saját világába, utána pedig egy sebességgel feljebb váltva adagolja a mérsékelten szétszórt dobokat, mindezt úgy, hogy mégse töri meg az amúgy lendületes menetet, ami érdekes harmóniát ad az egésznek. 

A részletező sound design, a sci-fis sejtelmesség és az univerzum furcsa lényei és hangjai mind megvannak a kislemezben, mindezeknek köszönhetően pedig az alsó rakpartot is az Orion öv egy távoli csillagködének érezheti az ember. Nagy fel Malznak a produktumért, ha pedig élőben hallgatnátok meg, látogassatok el a BassTRIP launch party-ra, ahol sok más előadó mellett őt is szetten érhetitek.


 RebelBassCrew - 2018-09-01
#ZENEI AJÁNLÓ
#ajánló
#malz
#ep
#bassmusic
#newworldaudio