Ajánló
Rebel Bass menni Afterhills

Messze kell mennünk az idei legnagyobb bulinkért, de eléggé úgy tűnik megéri

Sajnos itthon nem sikerült egyik nyári fesztiválon sem basszuskodni, így aztán kaptunk az alkalmon, hogy kb. 900 km-rel délkeletre menjünk egy (több) szett erejéig.

Az Afterhills Festival a romániai Jasi városától kb. 30km-re lévő Dobrovat mellett kerül megrendezésre, idén harmadik alkalommal. A fesztivált idén rendhagyó módon 2 hétvégén rendezik meg, egy hét szünettel. 

A fesztiválra összesen több, mint 200 000 embert várnak, amivel Románia egyik legnagyobb zenei és művészeti megmozdulása. A nagyobb zenei színpadokon (Alpha, Beta, Gamma, Delta, Omega) olyan nevek lépnek fel, mint MorcheebaFaithlessGus Gus, vagy az egyik személyes kedvenc trip-hop előadóm Hugo Kant.

Rebel Bass menni Afterhills
Rebel Bass menni Afterhills

Mi pénteken, a Beta stagen, vagyis a második legnagyobb színpadon játszunk majd. A színpadon egyébként szinte kizárólag a SUB FM előadói és dj-i lesznek, a rádió idei, 15. szülinapja alkalmából. Bár a weboldalon még mindig nincs kijavítva, ha minden igaz a dubstep szcéna egyik ős-örege, BunZer0 előtt lesz a szettünk, ami nyilvánvalóan egyrészt elég jó szett-idő, másrészt pedig igencsak fel kell kötni a gatyát! :) Update: a lineup annyiban változott, hogy BunZer0 vasárnap lesz, mi így a helyi erőkkel csináljuk a pénteket.

A szombati napon ugyanezen a színpadon zenél majd sok-sok más előadó mellett a drum and bass legenda Digital is, szóval unatkozni semmiképp nem fogunk.:D

Rebel Bass menni Afterhills
Rebel Bass menni Afterhills

Ahogy fentebb írtam, itt nem állunk meg, hiszen ha már utazunk kocsival kb. 14 órát, akkor szeretnénk kimaxolni a hétvégét.

A szombati napon egy számunkra fullosan új élmény vár ránk. Az egyik színpad, az egy elég beteg vizuállal és koncepcióval megcsinált "Silent Disco". Vagyis most először nem egy többszáz kilós nagydarab hangcuccról fognak szólni a szettjeink, hanem minden egyes tánctéren lévő emberen lesz egy fejhallgató, és azon fog szólni amit játszunk.

Minimum nekem is annyi kérdésem van a dologgal kapcsolatban mint bárkinek, akinek eddig mondtam, szóval eddig tényleg csak a kíváncsiság és a kihívás van meg. Nem tudom pl. lesz-e egyáltalán monitor hangfal -gondolom nem-, hány ember fér el a helyen, és úgy általában fognak-e táncolni/mozogni az emberek. Mindenesetre szombat este lesz kicsit több, mint 4 óra, amit jól teleszórunk mindenféle basszuszenével, megígérjük igyekszünk valamennyire dokumentálni is a bulit. :D

Rebel Bass menni Afterhills
Rebel Bass menni Afterhills

Élménybeszámolóval mindenképpen készülünk, illetve nyáron is akadt egy-egy fesztivál/buli ami erősen inspirált, szóval hamarosan több írásra is számíthattok a témában.

Ha van olyan, aki merő véletlen épp arra jár, mindenképp küldjön ránk egy postagalambot és fussunk össze egy bambira! ;)


 RebelBassCrew - 2019-08-28
#ESEMÉNY AJÁNLÓ
#Afterhills
#fesztivál
#SUBFM
#dubstep
#drumandbass
#jungle
#silentdisco
#rave