Ajánló
Von D - Hardcore dub music / Sly clap

A francia dub császár legújabb rílíze a dub és dubstep határán

Put dub back into dubstep - ezzel a jelmondattal indult útjára a Dubs Galore kiadó. A label első megjelenése is nagyot ütött, bulikon, Tilosban és csakúgy is sokat pörgött a lemez - mint a producer bármelyik korábbi zenéje, legyen az akár a Wicked Scam, a Got To Change EP, vagy a Politricks.


A francia dub veterán munkássága meglehetősen közel áll a szívemhez, azon kevés előadók közé tartozik, akik zenéinek tényleg van üzenete.

A mostani kiadás azonban kevésbé hivatott téríteni, sokkal inkább alkalmas letépni a gyanútlan hallgató meglepetést tükröző arcát.

A sound design tekintetében minden egyes hangnak igazi jelenléte van, semmi műanyag, vagy jelentéktelen elemet nem találhatunk a zenében. A reverb-eken szinte halljuk a fém rugóhuzalokat és a minden, csendben elfogyasztott lays chips-nél is ropógósabb pergők nagyon élettel telivé teszik az egészet. Az akapella ugyan elárulja milyen is a trekk, de a folyamatos és lassú reszelés az impozáns szubbasszussal kiegészülve egészen nagy vicsort csalt az arcomra, sokadszorra is felélesztve a lemez utáni birtoklási vágyat.


A Sly Clap az előző, mászós-folyós flow után kissé pattogósabb lett, és hangzásban ugyan nagyon hasonló elemekből építkezik, egészen más jellege van a trekknek. Zseniálisan zengő perkák, érces és alattomos lead a háttérben egy-egy oroszlán ordítással, és az állatot szempillantás alatt kiscicává relativizáló, szigorú bassline együttese a recept. Persze mindenből csak annyit, olyat és ott amitől ilyen lesz a végeredmény.

Ez az amit az analóg DUBstep varázslója nagyon érez, bizonyítékként pedig legyen itt ez az EP -vagy bármelyik korábbi zenéje. Nagyon kíváncsian várom, mi lesz a következő rilízen, bár azt kicsit talán jobban, amikor ez a majd megszólal a rendszeren... RebelBassCrew - 2018-11-03
#ZENEI AJÁNLÓ
#dubstep
#dub
#ajánló
#140bpm
#vond
#bass
#soundsystem