Blog

Napfény és dubJún
05.
Erre a 41 zenére és egy kis napsütésre van szüksége minden embernek nyár elején
Naptárilag már biztosan itt a nyár és most, hogy (a műanyagzacsikkal és CO2-vel elkábított) időjárás kezd kijózanodni, ideje elővenni a hűtőtáskát, napszemüveget, gettóblasztert és kimenni egy csilles vízpartra kultúráltan fröccsöt/sört fogyasztani és élvezni a jelent.Ha a fenti listából már minden megvan -plusz még amit nem írtam le de van- ideje feltenni a kérdést: -Teszel be zenét?-HOVA?!A kérdés általában a legkevésbé kompetitív haverodból is képes heves tenniakarást kiváltani, és a minden trekk utáni irányításátvétel sem épp gördülékeny, ismerjük a jelenséget.Ezen esetek könnyű elkerüléséhez hívhatjuk segítségül a teljesség igénye nélkül összeválogatott napfényes dublistát. Oldschool, newschool, gengszter, szerelmes, mélyértelmű, egyszerű, fúvós és húros - előítéletek és zsánerfetisizmus nélkül válogattam a kedvenc lemezeim és digijeim közül, hogy youtube playlistként szállítsam Nektek a megfelelő hanganyagot - remélem a napfény is működni fog! ;)Élvezzétek szeressétek! b.kov
#dub #sunshine #napfeny #dubbing #summertime #happydub
9+1 Metalheadz trekk, ami 20 év múlva is ütni fogMáj
01.
Összeszedtünk tíz Metalheadz zenét, hogy évszaktól és hangulattól függetlenül legyen hova nyúlni drum and bass ügyekben!
Alex Reece neve ugyan a legtöbb embernek talán erről a trekkről ugrik be, ám hiba lenne azt hinni, hogy egyzenés előadóról van szó. A műfaj születésénél jelenlévő hardcore-gyökerekkel rendelkező producer/engineer/dj azonban kétségtelenül a stílus egyik alapkövét tette le a kiadvánnyal, a chilled-out fúvós fill, a finom pergő és a mászó analóg basszus mind-mind finom csemege. «b.kov» Dom & Roland, aki valójában egy drum and bass producert és a Roland márkájú samplerét takarja rendesen feladta a leckét minden a tánctéren alibiző ravernek. Az eredeti trekk is nagyot szólt, de a VIP verzió szerintem nagy sújtóerővel rendelkezik, RIP Andersen, mese nincs... «b.kov»
#drumandbass #metalheadz #klasszik #ajánló #goldie #90s #oldschool #bestof
10 éves a Moonshine RecordingsMárc
03.
A kerek évfordulóra összegyűjtöttünk 10 zenét, amit nem kéne kihagynod
A lengyel származású Radikal Guru neve reméljük sokaknak ismerősen cseng, hozzá köthető az egyik kedvenc, leginkább a dub-dubstep határvonalra fókuszáló kiadónk is. A dub mágus idén 10 éve, hogy létrehozta a labelt, aminek a katalógusában ugyanúgy megtalálhatók a 160 bpm környéki, dub inspirálta halftime zenék, mint a mélyebb dubstepek vagy az ugrálós stepperek.A kiadónál a 2009-es indulás óta összesen 47 rilíz jelent meg, ezek nagy része lemezen is megvásárolható, vannak olyanok viszont, amikre már csak a félkegyelmű discogs-banditák kínálatában akadhatunk - szabad szemmel is jól látható összegért cserébe. A pártrekkes kislemeztől kezdve a 3x2 korongos válogatásokig van itt minden, érdemes mélyre merülni a kínálatban. A borítókon -Radikal Guru mellett- olyan nevek is megtalálhatók, mint DJ Madd, RSD, Von D, 6Blocc, Violinbwoy vagy épp Sukh Knight. Az illusztris felsorolás még mindig csak nagyságrendileg határozza meg a kiadóhoz köthető producerek listáját, és tuti Te is találsz legalább egy olyan nevet, amin igazán meglepődsz.Érdekesség, hogy Radikal Guru mostanában a 160-bpm körüli zenékre is külön indított egy majdnem-testvérlabelt, ahol a Dub Revolution név alatt eddig 2 limitált, hand stamped, egy oldalas only vinyl zene jelent meg, mindkettő nagyon adós, a DJ Madd-ről pedig sajnos le is csúsztam.:(A rilízek mellett stabilan érkeznek az újabb és újabb podcastek is, amikből a legújabbat kivéve, az összes le is tölthető - nagy pacsi, hogy gondolnak a kocsiban pendrive-ról, vagy offline zenehallgatókra is.:)
#dub #dubstep #moonshinerecordings #moonshine #10yearsofmoonshine #10zene #nehagydki
Hol leszünk az egész klubszezonban?Jan
19.
Combos kezdés 2019-re, szerencsére egyre több helyen és platformon mászunk bele a hallójáratokba
Úgy tűnik, az idei téli-tavaszi klubszezont sikerült úgy ahogy kimaxolnunk, igaz egy kis csalás azért van a dologban. A hosszúra sikeredett listába a SUB FM-es műsorunkat és a Tilos Rádiós vendégségünket is beleszámoltuk, pedig a rádiózás ugye mégsem egyenlő egy sötét klubban hangos zenére csapatással, de a mohóság bűn és ezt mi is jól tudjuk.Az eddig töretlenül zakatoló Rebel Bass Show következő vendége a számunkra az egyik legkedvesebb producer/dj a mai basszuszenei szcénából. Túlzás nélkül lehet állítani, hogy annak ellenére, hogy a világ legmenőbb -ilyen stílusokkal operáló- fesztiváljain szórakoztat sokezer embert évről évre, nagyjából olyan vele beszélgetni, mintha egy ezeréves cimbiddel innál egy sört. A zene iránti alázatát és az egészhez való hozzáállását inkább tanítani kellene, mintsem áradozni róla, nem véletlen sejthető rilíz tőle a Congo Natty nevével fémjelzett kiadótól. Aki ott volt a negyedik szülinapi bulinkon a MÜSZI-ben, jól tudja milyen zenei kvalitásokkal rendelkezik a görög származású badman, érdemes lesz tehát a vendégmixére hegyezni a füleket. 
#rebelbass #subfm #tilosradio #szigony #drumandbass #party #buli #dubstep #szigony
Best of DMZSzep
30.
9 zene az ikonikus kiadótól
Ha a zsáner történelmét alapvetően meghatározó arcokról, kiadókról vagy zenékről van szó, nagyjából bármerre indulva 2 lépésen belül eljutunk a Mala, Coki, Loefah és Sgt. Pokes által életre keltett DMZ-hez. A kezdetekben klubestként, később pedig kiadóként is jelentős szerepe volt az alakulatnak a dubstep, mint műfaj kialakulásában, terjedésében és fejlődésében.A zenetörténelem ezen szeglete egy külön kisregény lehetne amiről írtak már itt-ott, így ehhez most inkább csak jó olvasgatást kívánunk!A 9 trekkhez pedig csavarjatok kicsit a hangerőn, hadd hallgasson a szomszéd is normális zenét! :) 
#dmz #digitalmystikz #dubstep #140bpm #ajanlo
Legyél DJ / SzelektorAug
20.
Rebel Bass Open Decks
Régóta vicceskedtünk azzal, hogy egyszer kéne egy olyan buli, ahol az összes számot amit valaha kértek tőlünk buli közben lejátszuk. Ha ez nem is így volt, de nagy örömünkre szolgált arról is képet kapni, Ti milyen zenéket hallgattok, ha nem épp mi játszunk Nektek! :) Hip-hop és scratch session volt a kezdőlökés, utána pedig jazzy chillout és végül az első magyar dub kiadvány, Lipi Brown lemeze is felkerült, amiért ezúton is large up!Mindenképpen szeretnénk folytatást a dolognak, hogy aki most kimaradt is pótolhasson, ígérünk szólunk róla! A biztonság kedvéért azért iratkozz fel a hírlevélre, hátha megint az utsó pillanatban tesszük ki a nyilvános eseményt!;) Köszönet a Szigonynak a lehetőségért, stay tuned!
9 Deep Medi zene amit nem hagyhatsz ki!Aug
08.
Összeszedtük Neked, hátha van egy kis pótolni való a zenei kultúrában :)
#nehagydki #deepmedi #dubstep #soundsystem