Blog
9 Deep Medi zene amit nem hagyhatsz ki!

Összeszedtük Neked, hátha van egy kis pótolni való a zenei kultúrában :)

Ha valaki csak egy dubstep kiadót ismer az életében, az 90% eséllyel a Deep Medi. Vagy nem, de akkor az nem is dubstep, hanem brostep, riddim vagy valami ilyesfajzat :D 

A lényeg, hogy vállaltuk a kihívást és kiválogattuk a 9 kedvenc trekkünket, amiről úgy gondoljuk, megkerülhetetlen a kiadó történelmében.

Bazzs

Gantz - Spry Sinister

A 2013-as Outlook Festivalon  szinte az összes Deep Medi kiadóhoz közel dj felrakta és rewindolta  a Spry Sinistert, ekkor figyeltem fel rá először. Mostani fejjel is hihetetlenül húzos szám, akkoriban azonban még nem indította el pont Gantz azt a forradalmat, amit azóta rengetek producer követ a dubstep szcénában. Olyan számokat készíteni, amik nem feltétlenül illenek a sablon 140-ek közé, dobképletük sem egyszerű mint a bot, neadjisten tartalmaznak egy csipetnyi pszichedéliát. Azóta sok víz lefolyt a Dunán dubstep berkekben, de nekem akkor is ez az egyik legerőteljesebb és leghatásosabb tánctérrobbantó, amit ugyan nem a legkönnyebb mixelni, de hát a jó dolgokért meg kell szenvedni :)

Kaiju - Justice

Kaiju neve először a legendás 2013-as Minimal Mondays adásban tűnt fel nekem, ahol Flowdannal pirítottak oda a Rinse.fm hallgatóknak. Olyan gyönyörűen szóltak a számaik, olyan erő volt bennük, amit kevesen tudnak elérni, ezt pedig azóta is csiszolgatták, finomították. A Justice nem egy hajnali megőrülős darab, viszont remekül ötvözi a dubstepet a dubbal és reggaevel, ami sok warmup szettben okozott már kellemes perceket.

 Commodo - Space cash

A Space Cash is abban az időben készült, amikor teljesen beleszerelmesedtem a dubstep zenékbe, Commodo mester azóta is szárnyal, nekem viszont akkor is ez a darab marad az örök kedvenc. A sejtelmesen felbukkanó putyorgások és a mocskos szintik egyvelege nagyon jól működik, nem lesz tőle a szám túlzsúfolt, felemás.. azt hiszem így kell klasszikust írni.

b.kov

Kromestar & Jay 5ive - Try Harder

A legnagyobb hatású dubstep producerek csarnokában Kromestar neve saját részleget kaphatna, ebben nagyjából egyetértünk szerintem. Az viszont, hogy hogyan lehetséges ennyire smooth szinti hangokat előállítani ezen a világon továbbra is nagy kérdés. A végtelen nyugalom és lebegés érzése ami újra és újra átjár ha meghallgatom, nem véletlen Deep Medi rilíz ez. Az összeállításban Dark Tantrums Unborn-jával versenyzett ezen helyért, és nagyjából pénzfeldobással döntöttem el mi is legyen itt, annyira szép mindkét szám. (nemáám, csak egy szám van..:D)

Kahn - Dread

Az, hogy ezt 2012-ben adták ki kisebb sokkot okozott nekem. Egyszerre ennyire mocskos és szellős hangzásra azóta is csak kevesen képesek szerintem, de Bristol városában biztos más a levegő összetétele, mással nem magyarázható ez a sound design. Kahn valahogy újra és újra képes kilépni korábban jellemző hangzásvilágából, de mindig felismerhető és egyedi. Jó sound tester! :)

Loefah - Disko rekah

Előre hallom, mennyire meg se erőltettem magam ezzel a trekkel kapcsolatban, meg nyilván még nagyanyám is ezt választotta volna, mert hát lehet, hogy ismeri. Ez így van, viszont ez a zene pont annyira jó még mindig, ahányszor le lett játszva. A dagadék basszus, az éles pergő és a filler cinek és tyütyörgések még most is képesek megborítani egy bulit, nem is akárhogy. Örök klasszikus, lehet, hogy egyszer zeneelmélet órán gyerekeink unokáink is tanulják. :)

Leap

Egoless - Empire of dirt

Nagyon szimpatikus ahogyan Ognjen Zecevic (aka EGOLESS) hadat üzen minden konvenciónak, ami a dubstep és úgy általában véve a modern basszuszenék sajátja. Az 'Empire of Dirt' darabbal nemet mond a kényszeres és monumentális dropokra , fittyet hány a manapság igen szembetűnő hangerőháborúra (loudness war) és mindezek mellé tökéletesen hozza be a balkáni/keleti népzene egzotikus világát. Kétség kívül az egyik legnagyobb kiadás a modern Deep Medi történetében.

Goth Trad - Dark Path

A japán származású producer már a hőskorban megmutatta kivételes tehetségét, zenei kreativitását. Szakítva az angol szigeteken uralkodó hangzásvilággal egy teljesen új, friss vonalat hozott a dubstep életébe. A japán népi kultúra, a vastag basszusokkal bíró dubstep és a pszichedelikus zenék egészséges egyvelege teszi őt mind a mai napig egyedi és mélyen elismert producerré. A "Dark Path" című számának lüktetése és dinamikája minden időpontban megmozgatja az ember testét és elméjét.

Calibre - Stolen Shadow

Calibre letisztult és minőségi zenéje 140 bpm-en is megmutatkozik. A "Stolen Shadow" című 2009-es muzsika magában hordozza a dubstep ősének tekinthető 2step, garage elemeit és közben a breakbeat és drum and bass szerelmesei sem maradnak eargasm nélkül a barátian ciripelő törtütemek hallatán. (A Youtube videón tévesen szerepel a track címe, de ez senkit ne tántorítson el ;) )

 


 RebelBassCrew - 2018-08-08
#nehagydki
#deepmedi
#dubstep
#soundsystem