Blog
Best of 2019: a legjobb albumok

Sok-sok nagyon jó albumot termelt ki a 2019-es év, vettük a bátorságot és véleményt nyilvánítunk róluk

b.kov

Jól kitaláltam, hogy majd mi kerül ide, aztán végigpörgettem még egyszer azokat a nagylemezeket, amik tényleg mély nyomot hagytak bennem. Innen jött a bonyodalom. 

Biztos lesz jópár ember, aki egy kicsit sem ért velem egyet, és ez így jó. DE! Egyszerűen nem lehet elvitatni azt a zsenialitást, amit Radikal Guru a Moonshine Recordings berkein belül művel. Hatalmas rilízek jönnek onnan, szerintem talán 1 (egy!!) olyan kiadás volt a 2019-es évben, amely végül valamilyen formátumban nem került volna a kosaramba.


A legjobb album címért is versenyben volt a kiadó 10 éves jubileumára megjelent válogatás, de végül nem ez lett nálam a legjobb.

Nem is az egyik titkos kedvencem, a Mountaindub új albuma, amely az előzőhöz képest kevésbé üt, de még mindig imádtam az egész anyagot.


A számtalan ütős kiadvány közepette aztán egyszercsak megláttam, hogy az egyik legkedvencebb eddigi válogatás albumom folytatást kap, és egyre több előadó posztolgatta a képesközösségi felületen a Steppin' Forward második eresztéséről készült borítót. 

A monstre 3 lemezes album telis-tele van a kiadóra jellemző dubnehéz trekkekkel, amik közül talán egynek nem láttam a létjogosultságát a szelekcióban, de a többi zene bőven ottvan a lejátszási listák és lemeztáskák bizalmában.

Bazzs

Az év LP-je számomra egyértelműen Dolenz albuma, ami a minden egyes kiadványánál más arcát mutató Exiten jött ki. Nem is fecsérelnék sok időt az album részletes bemutatására, hiszen írtunk már róla egy ajánlót is (amit itt olvashatsz el), inkább kicsit még isteníteném dBridge papa Exit kiadóját. Legyen az halftime, drum & bass, techno, a label megállja a helyét, tekintet nélkül a tempóra, hangzásra, minőségi cumó fog megjelenni, ebben biztos vagyok. A koncepció is nagyon szimpatikus, hogy nem akarnak leragadni egy műfajnál, nehogy már megunjuk a dolgokat!


Leap

Nagyot derültem, amikor megnéztem melyik nagylemezt választotta bazzs cimbora az évértékelő alkalmával. Dolenz mester EXIT-es kiadása bennem is mély nyomokat hagyott, nagyon tetszett az a  kísérleti jelleg és stílus amivel a producer játszi könnyedséggel kijátszotta a mai basszuszenék és közeg enyhe sematikusságát. 
DE mivel Balázs kijátszotta a Dolenz kártyát ,mélyebbre kellett ásnom.

Solart Fields - Undiscovered Stories

Úgy gondolom nem kell különösebb magyarázat, miért is választottam első körben a svéb elektronikus zene és intergalaktikus chillout örökség egyik legnagyobb csillagának -Solar Fields- legújabb produktumát. Az Undiscovered Stories 31 perces letisztult zenei megoldásai és hibátlanul chill hangképe bármilyen helyzetben jótékony hatással van az ember testére és lelkére. Bár hivatalosan EP, én az albumok közé emelem eme remeket.


Žagar ‎– Woods, Spirits & Sorcery

Évek óta jobban odafigyelek a hazai Zagar elektronikus zenei formációra és nagyon örültem, hogy a 2019 évünket is újabb zenei anyaggal örvendezti meg a Zságer Balázs által vezetett elektronikus zenei zászlóshajó. Az utóbbi években határozottan a modern sámánisztikus teknoid világból inspirálódó zenei ötletek egy igazán színes, feszes albummá forrtak össze Zságer Balázs és a ŽAGAR konyhájában. A zenekar jelenlegi hangzása különösen érdekes együttélése az archaikus, szakrális valamint a repetatív, vasízű villanyzenéknek. RebelBassCrew - 2019-12-23
#bestof2019
#legjobbalbum
#dub
#dubstep
#bass
#bestlp
#drumandbass
#techno