Blog
Hol leszünk az egész klubszezonban?

Combos kezdés 2019-re, szerencsére egyre több helyen és platformon mászunk bele a hallójáratokba


Úgy tűnik, az idei téli-tavaszi klubszezont sikerült úgy ahogy kimaxolnunk, igaz egy kis csalás azért van a dologban. A hosszúra sikeredett listába a SUB FM-es műsorunkat és a Tilos Rádiós vendégségünket is beleszámoltuk, pedig a rádiózás ugye mégsem egyenlő egy sötét klubban hangos zenére csapatással, de a mohóság bűn és ezt mi is jól tudjuk.

Az eddig töretlenül zakatoló Rebel Bass Show következő vendége a számunkra az egyik legkedvesebb producer/dj a mai basszuszenei szcénából. Túlzás nélkül lehet állítani, hogy annak ellenére, hogy a világ legmenőbb -ilyen stílusokkal operáló- fesztiváljain szórakoztat sokezer embert évről évre, nagyjából olyan vele beszélgetni, mintha egy ezeréves cimbiddel innál egy sört. A zene iránti alázatát és az egészhez való hozzáállását inkább tanítani kellene, mintsem áradozni róla, nem véletlen sejthető rilíz tőle a Congo Natty nevével fémjelzett kiadótól. Aki ott volt a negyedik szülinapi bulinkon a MÜSZI-ben, jól tudja milyen zenei kvalitásokkal rendelkezik a görög származású badman, érdemes lesz tehát a vendégmixére hegyezni a füleket.

 

A február első napjára hirdetett három termes bulin Bazzs fogja képviselni a krú színeit, ahol is igazi zenei kavalkád várható az ehhez passzoló körítéssel.

Az egyik terem a 140 bpm feletti, monoton lüktető square basszusok, prüttyögő űrlények és szakadozó női vokálok terepe lesz, a headliner pedig a világhírű psy-trance/forest előadó Kabayun. Ugyanezen stage-n lesz még Para Halu live set, és sok érdekes előadó is, mindenképp érdemes lesz lecsekkolni mi az ábra errefelé.

A neurofunk/technoid/frenchcore terem is izgalmasnak ígérkezik, annak ellenére, hogy számomra inkább a happy hardcore, raggatek vonal ami ilyen léptékben igazán adja. A line-upot és a benne rejlő fantáziát azonban én is látom, és hallani is biztos fogom, a buli ezen része is patentnek ígérkezik.

A számunkra leginkább releváns helyszín viszont a Chill Stage lesz, ahol a dubsteptől a trip-hopon keresztül a chillout-ig minden előfordulhat. A helyzet az, hogy szívesen leírnám Bazzs-tól milyen szettre készülhetünk, de még én sem tudom, így inkább csak azt mondom amiben biztos vagyok - fasza lesz. Ahogyan az összes többi dj-től is hasonlóan jókat várunk, minden bizonnyal nem alaptalanul. 

Továbbiakról tájékozódni ITT tudsz!

A következő veszprémi bulink - nem nagy meglepetés- is a Szigonyban lesz, a fellépők között pedig csupa olyan név várható, akiket már egy jó ideje szerettünk volna Veszprémben is hallani. Ha minden igaz, addigra a sound-ot is felpimpeljük kicsit, de legalábbis a mostani nyavalyáját (köszi Numa Crew XD) meggyógyítjuk, hogy minden a legnagyobb rendben legyen. Vagy ha minden nem is, legalább a hangzás legyen dögös. :D

A line-upon kívül lesz egy másik fontos dolog, mégpedig az adománygyűjtés. A legutóbbi alkalommal nagyon jó volt látni, hogy ilyen sokan hoztatok élelmiszert és ruhákat a rászorulóknak, így a jövőben mindenképpen szeretnénk ezt szokássá alakítani. A részletekkel hamarosan jelentkezünk, lessetek rá néha a FB hírfolyamra, és ne felejtsétek el beállítani, hogy elsőként jelenjenek meg a posztjaink!

drumandbass
drumandbass

A tavasz első napja péntekre esik, mi pedig a budapesti hip-helyek legjobbjában, a Telepen fogjuk tölteni az estét. A sok éve, minden péntek este bekövetkező Deepin' Session-t nem csak a hely hangulata miatt csipázzuk, a házigazdák is tesznek róla bőven, hogy mindig szívesen térjünk vissza. Friss és high grade zenei felhozatal és kellő mennyiségű megszállottság jellemző a srácokra, ami a hely rezgéseivel elég ütős elegyet alkot. 

Lehet, hogy azért is élvezzük ennyire az ilyen bulikat, mert jól esik néha kilépni a sok decibel és a sötét táncterek birodalmából egy kis inspirációért, másért, közvetlenebb kontaktért az emberekkel. Ez pedig itt megvan, és minden más is amitől jó lesz a tavasz első péntek estéje!

Esemény hamarosan, addig is csekkold a DEEPIN' SESSION-t!

Azóta, hogy megy a Rebel Bass Show a SUB FM-en, kikötés, hogy más rádióban nem lehet rendszeres műsorunk. Szerencsére a vendégszereplések teljesen rendben vannak, és a Tilos Rádió studiójába mindig szívesen térünk vissza. A Totoya Klub elején várhatóan ejtünk majd pár szót az aktuális szituról, még az is lehet, hogy bejelentünk valami nagyot.:) A pofa után nyilván zenélünk is, úgyis mindenki csak azért hallgatja majd végig a szöveget, le ne maradjon az első trekkről.:D 
Hol leszünk az egész klubszezonban?
Hol leszünk az egész klubszezonban?

Áprilisban eddig két bulinkról tudunk.

Az első (igazából mindkettő) egy nagyon szimpatikus fiatalemberekből álló kollektívával közös szervezésű táncos zenés rendezvény lesz. Hatodikán egy budapesti helyet foglalunk be a Rebel Bass Sound-dal, ami nekünk is teljesen új, és igazán hasonlót sem láttunk ott eddig. Az este során amellett, hogy egymásba keverünk mindenféle zenéket igazán őrült dolgok is várhatók. A buliról hamarosan kiderül még ez és az, érdemes figyelni a szociális média felületeket és kérdezgetni az iparági bennfenteseket a legújabb információkról.

A mérsékelten hosszú cikk végén pedig a visszafordíthatatlan öregedésünk egy bombabiztos jele következik. Idén lesz a krú hatodik (az még szilvásgombócból is sok bazz) szülinapja. Az ünneplést stílusosan a születési helyen szerettük volna tartani, sajnos azóta hidegzuhanyként ért minket is a Szigony -szerencsére csak átmeneti- bezárásáról szóló hír. Igyekszünk minden lehetséges módon velünk kompatibilis helyet találni (lehetőleg Veszprémben), ami befogadná a bulinkat, de könnyű dolgunk ugye nincs egy kicsit sem. Éppen ezért arra kérünk Titeket, ha bármi ötletetek vagy tippetek van a egy lehetséges  helyszínnel kapcsolatban, ne tartsátok magatokban! :)
Kérdezni és alternatív utakon információhoz jutni ér, érdemes feliratkozni a hírlevelünkre és követni minket facebookon!

 RebelBassCrew - 2019-01-19
#rebelbass
#subfm
#tilosradio
#szigony
#drumandbass
#party
#buli
#dubstep
#szigony