Zenék
Leap - Maya / Phantom EP

Leap friss megjelenése a Sub Audio Records-on

A veszprémi (budapesti) producer stabilan szállítja a jobbnál jobb zenéket, megállíthatatlanul törve maga előtt az utat az egyre nagyobb és híresebb kiadók felé. A nagyjából másfél hónappal ezelőtt, az Indigo Movement-en megjelent 2 trekkes kislemezéről már olvashattatok, és mindenki legnagyobb örömére azóta újabb kiadványt írhatunk a számlájára.

A megjelenés ezúttal a bécsi Sub Audio Records-on landolt, olyan neveket követve a sorban, mint Chad Dubz - aki a Foundation Audio alapítója és a Firmly Rooted társalapítója - Dalek One, vagy épp Zygos!

A kiadó 10. rilízének hangzása szépen beleillik Leap eddigi munkáinak sorába. Megvannak a jellegzetességei, a sokrétű dobképletek, a sejtelmes szintik és a masszívan stabil basszuslábak.

A Maya sámáni kezdete és keleti ihletettségű dobjai egy pillanat alatt egy sötét őserdő titokzatos mélyére repítenek minket, ahol az eklektikus élményt a folyamatos, rendszeres-rendszertelen csilingelések és a hangkép különböző szegleteiből előtűnő furcsaságok erősítik. Az ide-oda beékelődő cinek és emberi beszédminták patentül illenek a flow-ba, a savas hatású szintik pedig pont annyit csavarnak rajta amennyit hiányolnánk, ha nem lennének.


A Phantom introjában meglehetősen creepy a szinti+basszus kombó, aminek a helyét szépen átvevő hegedű dallam valójában csak tovább emeli a pulzusunkat. A dobok visszhangjai és az egész hangulata rendesen hozza a horror-flesst. A drop-ot itt leginkább hegyomlásnak lehetne nevezni, annyira súlyos a váratlanul érkező grime dobok+horn kombója, és példásan kísérik végig a műfajra jellemző elemek az egész trekket, mint a menetet néhol megtörő felütések, illetve a háttérben felsejlő morajok.

Mindkét trekkről elmondható, hogy folytatódik velük a producer felfelé ívelése, mind sound designban, mind pedig a zenék felépítésében. Mozgalmas, de nem túlzsúfolt, sokadik hallgatásra is találsz benne új dolgokat, emellett pedig nagyon jól hozza és tartja annak a világnak a hangulatát, amibe első hallgatásra behúz.

Tényleg türelmetlenül várom, hogy valaki feltegye a Rebel Bass X Sub Audio bulin pénteken, ahol vendégünk ezúttal a Sub Audio feje, Gnishcrew lesz. Gyertek szépen lefele, csak nyerhettek vele, de tényleg! ;)


 RebelBassCrew - 2018-10-07
#ZENE
#Leap
#SubAudio
#zene
#trekk
#140bpm
#140
#ajánló
#dubstep
#bass
#ep